burger

Схвалено пропозицію щодо придбання житла для 90 ВПО

Опубліковано 5 Листопада 2021 року, о 18:14

Комісія з розгляду переліку об’єктів та заходів, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України, схвалила  пропозицію Слов’янської міської військово-цивільної адміністрації  Краматорського району Донецької області щодо придбання житла для внутрішньо переміщених осіб на загальну суму 10,5  млн гривень.

Це рішення дасть можливість придбати 27 житлових об’єктів для 90 ВПО.

Наступні кроки: затвердження місцевою владою обсягів співфінансування та сум субвенції, передача даних до Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, винесення проєкту розподілу субвенції між місцевими бюджетами на розгляд Кабінету Міністрів України.

Додамо, що отримання субвенції врегульовано постановою Кабінету Міністрів України № 769, згідно з якою із місцевого бюджету сплачується не менше 30% вартості заходів, 70% – з держбюджету. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 582, внутрішньо переміщеним особам для можливості користування житлом потрібно лише стати на облік громадян, які потребують надання житлового приміщення. При цьому, від внутрішньо переміщених осіб не вимагається жодних внесків.

Так, до кінця 2021 року близько 850 громадян України з числа внутрішньо переміщених осіб отримають житло за бюджетною програмою 70/30.

На 2021 рік на реалізацію програми передбачено 125 млн гривень з державного бюджету. Це у 6 разів більше, ніж торік.

Мінреінтеграції також закликає громади активніше приймати участь та направляти на розгляд пропозиції щодо отримання субвенції на придбання житла для ВПО.