burger

Мінреінтеграції презентувало власний досвід з протимінної діяльності на Технологічному семінарі у Женеві

Опубліковано 10 Листопада 2021 року, о 15:41

Генеральний директор Директорату реінтеграції та гуманітарного розмінування Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Денис Тацій та заступник генерального директора Світлана Авраменко взяли участь у ХІІІ Технологічному семінарі з протимінної діяльності, що відбувся у Женеві. На ньому обговорювалися проблеми розмінування територій, забруднених вибухонебезпечними предметами.

У семінарі також взяли участь представники Хорватії, Італії,  США, Швейцарії, Німеччини, Іраку, Лівану, Сомалі та інших країн, які стикнулися з проблемою забруднення територій мінами та вибухонебезпечними предметами.

Так, представники Мінреінтеграції поділилися із міжнародними партнерами напрацьованим досвідом в підготовці та здійсненні заходів у сфері протимінної діяльності. Це стосувалося напрямків гуманітарного розмінування, обстеження територій, проведення інформування/навчання та допомоги постраждалим особам.

Крім того, увага учасників семінару акцентувалася на застосуванні новітніх технологій, які допомагають у процесі розмінування територій. Зокрема, цифрові системи пошуку мін, програми віртуальної реальності, а також мобільні пристрої для навчання дітей правилам поведінки у разі виявлення вибухонебезпечного предмета.

Такі інновації дозволять прискорити процеси розмінування, а також зроблять їх безпечними із високою впевненістю в кінцевому очищенні території.

Нагадаємо, лише  за перше півріччя 2021 року співробітники Міністерства провели понад 50 інформаційно-роз’яснювальних заходів з мінної безпеки у 18 територіальних громадах Донецької та Луганської областей.

Крім того, на залізничних станціях Києва, Дніпра, Одеси, Харкова та Львова протягом жовтня-листопада 2021 року транслюється  відеоролик «Інформування про мінну небезпеку», розроблений Мінреінтеграції.