burger

Мінреінтеграції виплатило ще понад 19 млн гривень компенсацій за зруйноване житло у Донецькій та Луганській областях

Опубліковано 10 Листопада 2021 року, о 15:31

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України здійснило виплату грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Рф проти України.

Мінреінтеграції, відповідно до обсягу бюджетних коштів на 2021 рік, на підставі отриманих та погоджених подань від структурних підрозділів з питань соціального захисту населення Донецької та Луганської обласних державних адміністрацій (обласних військово-цивільних адміністрацій) здійснило розподіл бюджетних коштів пропорційно кількості постраждалих за областями.

Так, в листопаді 75 жителів Донецької області та 4 жителів Луганської області отримали грошову компенсацію за житлові будинки (квартири), зруйновані внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської федерації, на загальну суму 19 мільйонів 600 тисяч гривень.

Загалом протягом 2021 року 274 жителі Донецької області та 32 жителі Луганської області отримали грошову компенсацію за житлові будинки (квартири), зруйновані внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської федерації, на загальну суму 75 мільйонів 146 тисяч 343 гривні.

Зауважимо, що грошова компенсація виплачується у порядку черговості, відповідно до дати подання заяв на виплату компенсації. У разі наявності заяв, поданих в один день, пріоритетність надається постраждалим, житло яких було зруйновано раніше.

Нагадаємо, що загалом, від початку 2021 року комісіями в Донецькій та Луганській областях прийнято рішення про надання компенсації 389 постраждалим, які є власниками 340 об’єктів житлового фонду, на загальну суму 93 мільйони 795 тисяч 741 гривня.