burger

Уряд вніс на розгляд Президента пропозицію щодо призначення стипендії імені Левка Лук’яненка ще одному «Бранцю Кремля»

Опубліковано 17 Листопада 2021 року, о 13:27

Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 17 листопада 2021 схвалив проєкт Указу Президента «Про призначення державної стипендії імені Левка Лук’яненка» на виконання Указу Президента України від 7 листопада 2018 року № 417/2018 «Про державні стипендії імені Левка Лук’яненка».

Відтак, Урядом прийнято рішення про схвалення проєкту Указу Президента щодо призначення стипендії ім. Левка Лук’яненка ще одному українцю – Владиславу Єсипенку, що незаконно утримується країною-окупантом Російською федерацією у зв’язку з його громадсько-політичною діяльністю, спрямованою на відстоювання суверенітету та відновлення територіальної цілісності України.

До слова, Владислав Єсипенко позаштатний журналіст «Радіо Свобода», що висвітлював соціальну й екологічну проблематику в Криму, був свавільно затриманий 10 березня 2021 року, одразу після проведення акції з нагоди дня народження Тараса Шевченка. Щодо незаконності та політичної умотивованості арешту Владислава Єсипенка неодноразово висловлювались представники іноземних та українських офіційних інституцій та правозахисних організацій. Він також неодноразово заявляв, що в місці несвободи до нього застосовуються тортури.

Стипендія у розмірі 3-х прожиткових мінімумів виплачуватиметься період незаконного утримання та протягом одного року після звільнення.

Розроблений Мінреінтеграції і затверджений Урядом проєкт Указу Президента про призначення стипендій буде передано на розгляд Президенту України. Після остаточного рішення, Мінреінтеграції забезпечить необхідні виплати.

Довідково. Державна стипендія імені Левка Лук’яненка призначається у розмірі трьох прожиткових мінімумів щомісячно для українських громадян, що незаконно затримані та утримуються Російською федерацією чи окупаційною адміністрацією Рф, яка встановила та здійснює загальний контроль на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях і АР Крим у зв’язку з громадською або політичною діяльністю цих осіб.