burger

Відібрано ще 100 ВПО для отримання пільгових іпотечних кредитів в рамках проєкту від KfW

Опубліковано 17 Листопада 2021 року, о 14:45

Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву здійснив черговий відбір переможців з числа кандидатів на отримання кредиту в рамках проєкту «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб», який реалізується Урядом України за підтримки Уряду Німеччини.

17 листопада 2021 року відібрано ще 100 осіб із числа зареєстрованих кандидатів, які отримають житловий кредит на пільгових умовах.

Для відбору використано програмне забезпечення (сервіс RandomPicker.com), що відповідає вимогам європейського законодавства щодо захисту персональних даних, запропоноване Імплементаційним консультантом і погоджене KfW.

Трансляція відбору в режимі реального часу відбувалася на YouTube-каналі Держмолодьжитла і доступна за посиланням.

Перелік переможців опубліковано за посиланням.

Зазначимо, що не пізніше наступного робочого дня регіональні управління Держмолодьжитла повідомлять переможців про необхідність подання визначених документів.

Прийом заяв для включення до реєстру буде відновлено з 18.11.2021. Заяви подаються через портал Дія за посиланням.

Технічна реалізація послуги була здійснена за підтримки Міністерства цифрової трансформації України.

Детальна інформація про те, як оформити кредит за посиланням.

Нагадаємо, Верховна Рада 2 грудня 2020 року ратифікувала угоду між Урядом України і Урядом Німеччини щодо залучення 25,5 млн євро від німецького державного банку розвитку KfW на надання пільгових кредитів для придбання житла внутрішньо переміщеними особами.  Дана угода дозволить ВПО отримати пільгові кредити на придбання житла на суму близько приблизно 40 тисяч євро в гривневому еквіваленті строком на 20 років під пільгові умови – 3 % річних.

Протягом  2021-2022 років, цей проєкт дозволить забезпечити постійним житлом щонайменше 680 сімей або 1768 ВПО.