burger

До уваги ВПО, які беруть участь у відборі для отримання пільгових іпотечних кредитів в рамках проєкту від KfW

Опубліковано 18 Листопада 2021 року, о 15:49

У зв’язку з наявними питаннями щодо застосування норм Порядку пільгового іпотечного кредитування внутрішньо переміщених осіб за рахунок коштів гранту, наданих Кредитною установою для відбудови (KfW), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 квітня 2021 р. № 451 (далі – Порядок), звертаємо Вашу увагу на наступне!

Заява про намір отримати кредит подається заявником під час особистого звернення до регіонального управління фінансової установи або в електронній формі через Єдиний державний веб-портал електронних послуг, в якій зазначається, зокрема, кількість членів сім’ї, на яких поширюється дія Закону України “Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб”.

Члени сім’ї кандидата – дружина (чоловік), їх діти; особа, яка проживає з кандидатом, що має інвалідність I групи, та доглядає за ним, за умови, що кандидат не перебуває з нею у шлюбі; батьки; особа, яка перебуває під опікою або піклуванням кандидата та проживає разом з ним.

Для отримання кредиту переможець подає до регіонального управління фінансової установи документи, зокрема, що підтверджують родинні стосунки між особами, на яких розраховується розмір кредиту, які проживають або зареєстровані разом з переможцем (у разі наявності) та копії довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи переможця та відповідних довідок членів його сім’ї.

У разі подання заяви про намір отримати кредит без зазначення інформації про членів сім’ї, кредит відповідно до Порядку, надається виходячи з нормативної площі житла, яка становить 21 кв. метр загальної площі житла на одну особу та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю.

Ураховуючи вищевказане, задля уникнення непорозумінь під час подання документів, пропонуємо, у разі потреби, уточнити кількість членів сім’ї, звернувшись до регіонального управління фінансової установи, або через Єдиний державний веб-портал електронних послуг Дія.

Для уточнення складу родини необхідно подати нову заяву про намір отримати кредит з повним складом родини, за умови скасування попередніх заяв  з неповною інформацією (поданих кожним членом родини окремо).

Важливо! Подання нової заяви про намір отримати кредит не впливає на її пріоритетність, оскільки визначення переможця проводиться у рандомному порядку (випадковий вибір, який проводиться за допомогою генератора випадкових чисел).