burger

Мінреінтеграції залучило громадські організації до реалізації Стратегії економічного розвитку Донбасу

Опубліковано 18 Листопада 2021 року, о 15:53

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України провело онлайн-зустріч із представниками громадських організацій, які опікуються питаннями підтримки вразливих груп в Донецькій та Луганській областях. Ключовою темою обговорення стала Стратегія економічного розвитку Донеччини та Луганщини.

“Наразі ми прагнемо залучити до роботи усіх наших стейкхолдерів. Зокрема, громадські організації, обласні адміністрації, ВЦА, бізнес. Тобто максимально синхронізувати цей процес з усіма зацікавленими в успішній реалізації Стратегії. Хочеться, аби вона не стала стратегією, яка просто лежить на полиці і не приносить жодної користі”, – наголосила директор директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Мінреінтеграції Марта Бухтіярова.

Нині основна увага приділяється чотирьом напрямкам Стратегії:

  • підготовка законопроєктів для реєстрації території пріоритетного розвитку Донецької та Луганської областей;
  • страхування військово-політичних ризиків;
  • створення фонду консорціумного фінансування;
  • питання бюджетів участі громад на лінії розмежування.

Під час обговорення представники громадських організацій, зокрема ГО “Жіночий ветеранський рух”, ГО “Відродження та розбудова міста Костянтинівка”, ГС “Коаліція “На лінії зіткнення”, ставили запитання до положень Стратегії, а також надавали власні коментарі та пропозиції щодо конкретних ініціатив. Зокрема, йшлося про фінансування інфраструктурних проєктів, ефективне врядування на місцях, розвиток людського капіталу та захист прав вразливих груп населення. Це перша зустріч такого формату, у подальшому за сприятливої епідеміологічної обстановки обговорення триватимуть офлайн на місцях.

Нагадаємо, в серпні цього року Уряд затвердив Стратегію економічного розвитку Донецької та Луганської областей. Операційний план Стратегії містить 181 захід, переважна більшість з яких має бути виконана упродовж найближчих трьох років.