burger

У Мінреінтеграції створюється Центр соціально-гуманітарного реагування у сфері протимінної діяльності

Опубліковано 18 Листопада 2021 року, о 16:46

Сьогодні, 18 листопада 2021 року, під головуванням Віце-прем’єр-міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук відбулася нарада щодо створення Центру соціально-гуманітарного реагування у сфері протимінної діяльності.

В нараді взяли участь представники іноземних посольств таких держав як Франція, Швейцарія, Канада, Фінляндія, Словаччина, а також Представництва ЄС в Україні. Крім того, до наради долучилися й міжнародні організації, а саме: «ХАЛО ТРАСТ», «Швейцарський фонд з протимінної діяльності в Україні»(FSD), Датська Рада у справах біженців в Україні  (DRС), Женевський міжнародний центр гуманітарного розмінування (GICHD), Міжнародний комітет червоного хреста (ICRC), Представництво Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Програма розвитку ООН в Україні.

Основним завданням Центру буде координація соціально-гуманітарної складової протимінної діяльності, зокрема й проведення інформаційних тренінгів з мінної безпеки, допомога постраждалим від вибухонебезпечних предметів, маркування територій тощо.

Ірина Верещук підкреслила важливість соціально-гуманітарних компонентів.

«У нас два ключових завдання. По-перше, допомагати постраждалим від мін. По-друге, інформувати та навчати, щоб люди, особливо діти, на лінії зіткнення не підривалися на мінах» – заявила Віце-прем’єр-міністр.

Також Ірина Верещук додала, що новостворений Центр дуже розраховує на підтримку та допомогу з боку міжнародних партнерів, та закликала профільні міжнародні організації до активної участі у роботі Центру.