burger

Фонд Ганнса Зайделя долучиться до формування кадрового резерву для подальшої роботи на деокупованих територіях

Опубліковано 19 Листопада 2021 року, о 18:26

19 листопада 2021 року, відбулася зустріч Віце-прем’єр-міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук та Директора Фонду Ганнса Зайделя в Україні Беньяміна Боббе.

Під час зустрічі сторони підписали Меморандум про співробітництво в рамках проєкту «Налагодження діалогу та посилення спроможності кадрів щодо врядування в умовах конфліктного та постконфліктного врегулювання».

«Ми дякуємо Фонду Ганнса Зайделя в Україні за всебічну підтримку та вагомий внесок в подолання наслідків збройної агресії Російської Федерації проти України. Сподіваюся, що наша співпраця стане запорукою ефективних результатів», – зазначила Ірина Верещук.

Так в рамках проєкту передбачається створення передумов формування кадрового резерву для роботи на деокупованих територіях, посилення соціальних зв’язків з мешканцями ТОТ, налагодження діалогу щодо застосування місцевих підходів, спрямованих на зміцнення довіри, розбудови сталого миру та соціально-економічний розвиток населених пунктів, прилеглих до тимчасово окупованих територій України.

Наразі за підтримки Представництва Фонду Ганнса Зайделя у м. Києві, запланована реалізація спільного проєкту Мінреінтеграції та Києво-Могилянської школи врядування імені Андрія Мелешевича Національного університету «Києво-Могилянська академія» із впровадження програми підвищення кваліфікації «Врядування в умовах конфліктного та постконфліктного врегулювання».

На першому етапі вона розрахована на працівників військово-цивільних адміністрацій, а надалі її реалізацію буде поширено на осіб, що претендують на зарахування до кадрового резерву для роботи на деокупованих територіях.

Нагадаємо, Мінреінтеграції на Колегії 26 березня 2021 року презентувало «Концепцію формування кадрового резерву для роботи на деокупованих територіях».

Ключова мета – пошук, розвиток та підтримка осіб, які володіють відповідними компетенціями для зайняття надалі посад державної служби в державних органах влади (місцевих державних адміністраціях) після відновлення їх функціонування на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей.