burger

Ірина Верещук: «КПВВ «Каланчак» перейде на баланс ДП при Мінреінтеграції до кінця року»

Опубліковано 22 Листопада 2021 року, о 15:54

Про це заявила Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук під час брифінгу на Херсонщині.

Так, під час робочої поїздки до Херсону Ірина Верещук оглянула режимну та сервісну зони тимчасового контрольного пункту в’їзду/виїзду «Каланчак», яке наразі перебуває на балансі «Укрзалізниці», а також ознайомилася з роботою ЦНАПу.

«Зараз ми працюємо над тим, щоб передати на баланс нашого міністерського державного підприємства дане КПВВ, як це відбулося з «Чонгаром». Сьогодні є представники балансоутримувача, тобто «Укрзалізниці». Ми домовилися, що за круглим столом обговоримо дорожню карту, як це буде відбуватись. Ми вже маємо чіткі напрацювання та кроки, й я переконана, що ми це зробимо до кінця року та наведемо тут лад», – зазначила Віце-прем’єр-міністр.

Зокрема, вона також наголосила, що найбільш кричущим питанням наразі є забезпечення та організація перевезень громадян від сервісних зон КПВВ на ТОТ та виїзду з неї.

«Дійсно, це питання досі не врегульоване з певних об’єктивних причин: у нас немає автобусів, які могли б забезпечити безкоштовне або за мінімальну плату перевезення людей. Отже, ми беремось і зобов’язуємось знайти можливості та кошти для купівлі таких автобусів, аби наші люди могли комфортно пересуватися й не витрачали великі кошти», – сказала Віце-прем’єр-міністр.

Ірина Верещук також додала, що Мінреінтеграції також працює над тим, аби забезпечити КПВВ «Каланчак» достатньою кількістю медичних працівників та обладнати спеціальні місця для проведення щеплення від COVID-19.

«Йдеться про те, що вакцина є, потрібні медичні фахівці та відповідне місце для них, місце для лікарів. Ми вже вирішуємо це питання зараз, щоб люди могли безперешкодно вакцинуватись і подорожувати до Європи. Також є домовленість з МОЗ – вони нададуть достатню кількість вакцини, яка є сертифікованою й визнаною Європейським союзом», – резюмувала Ірина Верещук.