burger

Мінреінтеграції розпочало реалізацію проєкту щодо зміцнення Старобільської та Генічеської громад

Опубліковано 22 Листопада 2021 року, о 12:35

У рамках виконання угоди між Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва, представленою Посольством Швейцарської Конфедерації в Україні, розпочата реалізація проєкту «Підвищення спроможності Мінреінтеграції щодо здійснення координації програм з оцінки ризиків виникнення конфліктів в громадах та розвиток місцевого потенціалу з підвищення рівня соціальної згуртованості громад, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту».

Проєкт передбачає проведення комплексних соціологічних досліджень у територіальних громадах м. Генічеськ Херсонської області та м. Старобільськ Луганської області упродовж листопада-грудня 2021 року.

За результатами тендеру, який відбувся 7 жовтня, дослідження проводитиме громадська організація «Школа політичної аналітики» Національного університету «Києво-Могилянська академія». Представники ГО користуватимуться Методичними рекомендаціями щодо оцінки ризиків виникнення конфліктів в громадах, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту. Цей документ був розроблений та затверджений Мінреінтеграції (наказ № 117 від 21.11.2018).

На підставі результатів дослідження будуть організовані діалогові заходи щодо зміцнення стійкості громад, які зазнали негативного впливу внаслідок збройної агресії Російської федерації. Крім того, робитиметься акцент на поліпшення захисту соціально вразливих груп, сприяння примиренню та соціальній згуртованості, зміцнення громадської безпеки.

Зазначимо, що проєкт фінансується Урядом Швейцарської Конфедерації.

Робота зі зміцнення стійкості громад стартувала наприкінці 2018 року. Тоді об’єктами дослідження стали Соледарська міська ОТГ (Донецька обл.), Лисичанська територіальна громада (Луганська обл.), Каланчацька ОТГ, Новоолексіївська ОТГ та громада м. Херсон.