burger

Мінреінтеграції провело інформування з протимінної безпеки на КПВВ «Станиця Луганська»

Опубліковано 29 Листопада 2021 року, о 18:08

Під час робочої поїздки до Луганської області працівники Директорату реінтеграції та гуманітарного розмінування Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України відвідали контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська».

Представники Міністерства провели інформаційні заходи з протидії небезпеці від мін та вибухонебезпечних предметів для громадян, які перетинають лінію розмежування.

Українців ознайомили із ризиками, пов’язаними з мінами та іншими вибухонебезпечними предметами та роз’яснили правила безпечної поведінки. Інформаційно-просвітницькі заходи провели за допомоги розроблених Міністерством тематичних матеріалів. Зокрема, навчальних посібників та стендів «Міни та вибухонебезпечні предмети» з 3D- зображенням найпоширеніших вибухонебезпечних предметів, які передано та розміщено на території КПВВ. У подальшому ними користуватимуться працівники ДП «Реінтеграція та відновлення» та Державної прикордонної служби для інформування.

Також представники Міністерства передали дітям навчальні посібники-книги у вигляді коміксу «Мінна безпека Не без Пека» та розмальовки «Мінна безпека». Вони також були розроблені та виготовлені Міністерством.

Інформуємо, якщо ви опинилися в ситуації пов’язаній з вибухонебезпечними предметами, то слід дотримуватися елементарних правил безпечної поведінки:

1. В жодному разі не чіпайте незнайомі та підозрілі предмети.

2. Відійдіть на 100 – 300 метрів.

3. Зателефонуйте в спеціальні служби за номерами 101, 102, 112.

Нагадаємо, що на залізничних станціях Києва, Дніпра, Одеси, Харкова та Львовапротягом жовтня-листопада 2021 року транслюється відеоролик «Інформування про мінну небезпеку», розроблений Мінреінтеграції.