burger

Ще 65 громадян отримають компенсацію за зруйноване житло в Донецькій області

Опубліковано 30 Листопада 2021 року, о 13:31

Комісія з розгляду питань, пов’язаних з наданням грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації у Донецькій області ухвалила рішення про надання грошової компенсації та включення в узагальнений список 65 громадян, які постраждали. Ці люди є власниками 40 об’єктів зруйнованого житла.

14 зруйнованих об’єктів розташовані в селищі Широкине, 10 – в місті Авдіївка, 9 – в місті Мар’їнка, 3 – в селищі Піски, 2 – в селищі Гранітне, 1 – в селищі Водяне та 1 – в селищі Яснобродівка.

Таким чином, за результатами засідання 65 постраждалих отримають компенсацію на загальну суму 11,43 млн гривень що становить понад 285 тисяч гривень на один зруйнований об’єкт. Розгляд однієї заяви подовжено на місячний термін.

Загалом, з початку 2021 року комісіями в Донецькій та Луганській областях ухвалено рішення про надання компенсації 454 постраждалим, які є власниками 380 об’єктів житлового фонду, на загальну суму понад 105 мільйонів гривень.

Цьогоріч Мінреінтеграції збільшить фінансування програми компенсації за зруйноване внаслідок збройної агресії Рф житло. Так, очікується, що у 2021 році компенсацію отримають понад 300 родин.