burger

В Херсоні обговорили будівництво 200 квартир для кримських татар та пільговиків

Опубліковано 30 Листопада 2021 року, о 12:59

29 листопада 2021 року, відбулась зустріч керівництва міської ради Херсону на чолі з Ігорем Колихаєвим, заступника Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Снавера Сейтхалілєва, радника Віце – прем’єр міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Павла Козирєва з представниками Генерального консульства Турецької Республіки в Одесі та Представництва Меджлісу кримськотатарського народу в Херсонській області.

Сторони обговорили питання будівництва багатоквартирного будинку в місті Херсоні турецькою державною будівельною компанією «TOKI» відповідно до підписаної Рамкової угоди між Україною та Туреччиною про співробітництво у сфері будівництва житла для представників кримськотатарського народу, ВПО та інших пільгових категорій громадян України.

Учасники домовилися наступну зустріч провести із забудовниками компанії «TOKI» для остаточного підрахунку вартості проєкту будівництва з урахуванням комунікацій та інфраструктури, необхідних для запуску в експлуатацію.

Нагадаємо, 10 квітня 2021 року Україна та Турецька Республікапідписали міжурядову угоду про будівництво житла для кримських татар та інших внутрішньо переміщених осіб. Згідно з документом, Туреччина збудує 500 квартир: з них 200 у Миколаєві, ще 200 у Херсоні і 100 у Києві. Також планується будівництво мечеті.