burger

Мінреінтеграції та німецькі партнери обговорили реалізацію спільних проєктів та Стратегію економічного розвитку Донбасу

Опубліковано 1 Грудня 2021 року, о 19:12

Ігор Яременко та Інна Драганчук, заступники Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, зустрілись із делегацією Федерального Міністерства економічного співробітництва та розвитку Федеративної Республіки Німеччина на чолі із Регіональним уповноваженим у справах Близького Сходу, Латинської Америки, Південно-Східної та Східної Європи Фолькером Елем. Зустріч пройшла у стінах міністерства.

Наразі, за фінансової підтримки Німеччини, в Україні реалізовуються 8 соціальних проєктів. Два з них стосуються житла для внутрішньо переміщених осіб.

Представники Мінреінтеграції інформували німецьких колег про поточний стан реалізації проєктів, зокрема щодо надання пільгових іпотечних кредитів для ВПО, а також стосовно будівництва житла для ВПО у Краматорську та Сєвєродонецьку. Обидва проєкти фінансуються Урядом ФРН через Кредитну установу для відбудови (KfW).

Українська сторона наголосила на пріоритетності проектів розвитку, що допомагають створювати робочі місця та стимулювати економічний розвиток. Окреслено, у цьому зв’язку, основні заходи, передбачені Стратегією економічного розвитку Донеччини і Луганщини, зокрема акцентовано на підтримці малого та середнього бізнесу, а також малих фермерів задля забезпечення розвитку сільського господарства у цих регіонах.

Крім того, відзначено внесок Німеччини у трансформацію вугільних регіонів Донеччини та Луганщини, що також передбачено стратегією. Сторони дійшли згоди щодо необхідності продовження цього напрямку роботи.

Після обговорення економічних питань німецьких партнерів ознайомили із інформацією щодо процесу модернізації контрольно-пропускних пунктів в’їзду-виїзду, яку проводить Мінреінтеграції на лінії розмежування.