burger

На КПВВ «Чонгар» та «Каланчак» розпочалася вакцинація від COVID-19

Опубліковано 1 Грудня 2021 року, о 14:15

Відтепер, за сприяння Віце-прем’єр-міністра – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук мешканці тимчасово окупованого Криму та м.Севастополя зможуть вакцинуватися від COVID-19 на КПВВ «Чонгар» та «Каланчак».

Так, з понеділка по п’ятницю з 09:00 до 15:00 працюватимуть мобільні бригади у складі 1 лікаря та медичної сестри. У пунктах щеплення в наявності вакцини Pfizer, Moderna та Coronavac.

«Вакцинація на КПВВ – це було одне з пріоритетних завдань, яке ми змогли оперативно вирішити спільно з Херсонською ОДА. Відтепер кримчани зможуть отримати якісні медичні послуги прямо на КПВВ. Це значно полегшить процес перетину адмінмежі АР Крим та м.Севастополя з Херсонською областю», – сказала Ірина Верещук.

Варто зазначити, що пункти вакцинації на контрольних пунктах в’їзду-виїзду мають необхідне обладнання, а також забезпечені медичними працівниками, які здійснюватимуть відповідні маніпуляції. Після вакцинації громадянам видаватимуть довідку про перше щеплення. Також дані про вакцинацію вноситимуть в електронну медичну систему.

Нагадаємо, на потребу мешканців ТОТ щепитися визнаними у ВООЗ вакцинами відреагувала Ірина Верещук під час робочої поїздки на Херсонщину 22-23 листопада. Тож, у співпраці з міністерством в облдержадміністрації відбулася службова нарада, під час якої було опрацьовано шляхи забезпечення сталого функціонування пунктів щеплення на КПВВ.

Довідково. Наразі в Херсонській області використано понад 635 тисяч доз вакцини від коронавірусу. За останню добу щеплено 4340 осіб. Понад 25 млн щеплень від COVID-19 уже зроблено в Україні.