burger

Кабмін розподілив ще понад 22 млн гривень на придбання житла для ВПО

Опубліковано 2 Грудня 2021 року, о 15:43

Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 2 грудня 2021 року схвалив два проекти розпоряджень “Про розподіл у 2021 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України”.

Прийняття даних актів необхідне для здійснення розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам в обсязі 22,56 мільйонів гривень (10 879,68 млн грн. та 11 682,3 млн грн.) для придбання 53 об’єктів нерухомості для тимчасового проживання приблизно 173 ВПО, у наступних областях:

  1. Донецькій області – Слов’янська міська територіальна громада (27 об’єктів);
  2. Волинській області – Велимченська сільська територіальна громада (1 об’єкт);
  3. Київській області – Боярська міська територіальна громада (6 об’єктів), Томашівська сільська територіальна громада (4 об’єкти);
  4. Одеській області – Авангардівська селищна територіальна громада (4 об’єкти);
  5. Полтавській області – Пирятинська міська територіальна громада (5 об’єктів), Хорольська міська територіальна громада (3 об’єкти);
  6. Рівненській області – Клесівська селищна територіальна громада (2 об’єкти);
  7. Херсонській області – Кочубеївська сільська територіальна громада (1 об’єкт).

Наголошуємо, що розподіл субвенції формується на підставі отриманих рішень про затверджене співфінансування з місцевого бюджету. Розподіл решти коштів, за результатами схвалених пропозицій, очікується найближчим часом.

Мінреінтеграції також закликає громади активніше брати участь та направляти на розгляд пропозиції щодо отримання субвенції на придбання житла для ВПО.