burger

УкрАгроКонсалт проведе в рамках Проєкту 3В дослідження щодо впровадження кліматично оптимізованого сільського господарства у Луганській області

Опубліковано 7 Грудня 2021 року, о 11:35

Компанія УкрАгроКонсалт проведе в рамках проєкту “Східна Україна: возз’єднання, відновлення, відродження” (Проєкт 3В) дослідження щодо впровадження кліматично оптимізованого сільського господарства у Луганській області. Експерти компанії мають дослідити стан іригаційних систем регіону, провести комплексний аналіз ґрунтів, зібрати дані для геопросторового картографування зрошувальних систем, які функціонують в області, проаналізувати дані та прогнози, пов’язані зі зміною клімату, зокрема опади, температуру та рівень ґрунтової вологи та підготувати для агровиробників Луганської області рекомендації, як саме планувати свій бізнес з врахуванням майбутніх змін клімату та впливу на сільське господарство області.

Окрім цього, в рамках цього дослідження компанія УкрАгроКонсалт допоможе отримати агрохімічні паспорти ґрунту для шести сільгосппідприємств Троїцької, Старобільської та Білокуракінської громад Луганської області.

“Глобальні зміни клімату – це вже не щось далеке і незрозуміле, про що дискутують політики на високому рівні. Це вже наша реальність. Нетипові посухи чи раптові повені вже стали буденністю та випробуванням для українських фермерів, зокрема від цього вже не перший рік потерпають агровиробники Луганської області та несуть економічні збитки. Клімат змінюється і ми хочемо допомогти аграріям регіону підготуватися до кліматичних викликів вже сьогодні. Саме тому в рамках Проєкту 3В компанією УкрАгроКонсалт буде проведене дослідження щодо впровадження кліматично оптимізованого сільського господарства у Луганській області. Це дослідження стане ще однією цеглинкою відбудови економіки регіону”, – сказав керівник групи впровадження Проєкту 3В Роман Пліс.

За його словами, для проведення цього дослідження компанія УкрАгроКонсалт була відібрана Світовим банком на відкритому конкурсі. Дослідження здійснюватиметься за підтримки Цільового фонду багатьох партнерів з відновлення та розбудови миру в Україні.

“Наше дослідження допоможе підсилити спроможність Луганщини реалізувати свій сільськогосподарський потенціал з врахуванням змін клімату. Найближчі кілька місяців ми тісно взаємодіятимемо з місцевими фермерами, територіальними громадами, Луганською ОДА-ВЦА, аби зробити комплексний аналіз сільського господарства з врахуванням кліматичних змін, який допоможе аграріям у ведені їхнього бізнесу в нових умовах без значних економічних втрат”, – зазначив генеральний директор компанії УкрАгроКонсалт Сергій Феофілов.

Компанія УкрАгроКонсалт працює з 1994 року та надає консультації з бізнес-планування, техніко-економічні обґрунтування, прогнозування українського ринку агровиробництва. Компанія співпрацює з низкою міжнародних урядових та неурядових організацій, таких як IFC, FAO, GAFTA, UGA, ACC та інші. В рамках дослідження для Проєкту 3В УкрАгроКонсалт працюватиме у консорціумі з Інститутом зрошуваного землеробства Національної академії аграрних наук України та ТОВ “Прайм Лаб Тех”. Експерти цих організацій вже почали збирати зразки ґрунтів у окремих громадах Луганської області та обстежувати зрошувальні системи регіону.