burger

Ірина Верещук зустрілася з представниками малого та середнього бізнесу на Луганщині

Опубліковано 13 Грудня 2021 року, о 16:12

Сьогодні, 13 грудня 2021 року, під час робочої поїздки на Луганщину Ірина Верещук, Віцепрем’єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України зустрілася з представниками малого та середнього бізнесу в цьому регіоні.

Так, під час зустрічі було презентовано проєкт Закону «Про запровадження спеціального режиму господарської діяльності на території пріоритетного розвитку в Донецькій та Луганській областях», який вже зареєстрований у Верховній Раді України.

За словами Ірини Верещук, цей закон розроблений насамперед для малого та середнього бізнесу Луганщини та Донеччини та покликаний прискорити відновлення економіки регіону.

Додамо, що метою і завданнями прийняття цього законопроєкту є запровадження спеціального правового режиму господарської діяльності та створення сприятливого інвестиційного клімату на території пріоритетного розвитку у Донецькій та Луганській області. Також подолання несприятливих соціально-економічних умов, що склалися внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України, шляхом формування сучасної економіки регіону на основі інноваційної моделі розвитку з широким залученням вітчизняних та іноземних інвестиційних ресурсів. Крім того, це забезпечить сталий розвиток територіальних громад, стимулювання господарської діяльності, створення сучасної ринкової виробничої і транспортної інфраструктури, зміцнення міжрегіональних соціально-економічних зв’язків та кооперації, інтеграції регіону в європейську і світову економічні системи, створення нових робочих місць.