burger

Центр Розбудови Миру стане безпечним простором для збору інформації від громадян про порушення на ТОТ

Опубліковано 15 Грудня 2021 року, о 16:04

На цьому наголосив в.о. Директора Українського Національного Центру Розбудови Миру Олександр Смирнов під час презентації Центру, яка відбулася сьогодні, 15 грудня 2021 року.

«Наразі у нас є конкретно визначені завдання Центру – створення державної системи моніторингу і документування порушення прав людини та міжнародного гуманітарного права, фіксування нанесення шкоди фізичним та юридичним особам внаслідок збройної агресії. А друге – Центр має стати безпечним майданчиком для пошуку порозуміння та безпечного діалогу. Важливо, щоб людина, яка постраждала, могла прийти сюди зафіксувати, задокументувати свої історії, свої порушення, а іноді трагедії»,- зазначив Олександр Смирнов.

За його словами, створення Центру це спільна тривала робота державного сектору і громадянського суспільства, яке представляло більше 200 експертів та фахівців, як з розбудови миру, так і з правозахисної спільноти.

«Ці напрацювання тривали щоденно і в дуже широкому контексті. Ми ставили перед собою завдання працювати для покращення тих інструментів, які допоможуть в подоланні наслідків агресії. І ми переконані, що ця робота принесе ефективні результати», – резюмував Смирнов.

Довідково. Державне підприємство «Український національний центр розбудови миру» створене Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України з метою виконання підпункту 6 пункту 1 рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 червня 2021 року «Про деякі питання активізації процесу мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях».