burger

Ірина Верещук наголосила на необхідності виділення землі у Києві для будівництва житла переселенцям з Криму

Опубліковано 16 Грудня 2021 року, о 13:54

15 грудня 2021 року, Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук у спілкуванні з журналістами розповіла про перебіг розвитку проєкту з будівництва житла для переселенців – кримських татар.

За її словами, головні робочі питання  із херсонською і миколаївською владою вже узгоджені.

«Учора відбулася сесія Миколаївської міськради – дякую її депутатам, яким у жарких боях, але вдалося ухвалити рішення про виділення земельної ділянки у межах будівництва житла для вимушених переселенців. Така ж позитивна ситуація є і в Херсоні. Отже, сподіваюся, що вже у лютому ми закладемо там на будівельних майданчиках символічні капсули», – зазначила Віце-прем’єр-міністр. 

Водночас вона наголосила, що Київ наразі відмовляється виділяти відповідну земельну ділянку на будівництво житла для ВПО з числа кримських татар.

 «Ще раз хочу звернутися до київського міського голови: «Турецька сторона за свій кошт готова побудувати житло переселенцям. Будь ласка, дайте під цей проєкт земельну ділянку, і тоді до кінця 2023 року кримські татари зможуть отримати житло в Києві. Адже підписано всі необхідні міжурядові угоди із турецькими партнерами, обрано підрядника і головне – є фінансування, яке надає Турецька Республіка. Чому ми не можемо використати таку можливість?!» – закликала Ірина Верещук столичну владу переглянути своє ставлення до згаданого важливого питання.