burger

Мінреінтеграції спільно з «Нафтогазом» забезпечили громади на лінії дотику альтернативними джерелами енергії

Опубліковано 17 Грудня 2021 року, о 13:26

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України продовжує роботу із забезпечення прифронтових територій Донеччини та Луганщини альтернативними джерелами енергії.

Це спільний проєкт із НАК «Нафтогаз».

Упродовж 2021 року виконали план з енергетичної модернізації 64 об’єктів – по 32 у Луганській та Донецькій областях.

Реалізація програми передбачала встановлення стовпів вуличного освітлення, зупинок, лавок та «сонячних дерев» з фотоелектричними панелями і розетками для зарядки засобів стільникового зв’язку.

Крім того, у рамках проєкту встановлено дахові сонячні електростанції на 6 лікарських закладах, 12 об`єктах соціально-культурного призначення, 19 об’єктах інфраструктури, а також у сервісних зонах контрольних пунктів в’їзду-виїзду.

Автономні вуличні ліхтарі є економною альтернативою традиційному освітленню, оскільки не потребують затрат енергоносіїв, та мають тривалий термін експлуатації. До того ж, застосування альтернативних джерел енергії забезпечує безперебійну роботу освітлювальних установок в темний час доби та зменшує енергозалежність.

Зазначимо, що забезпечення автономними освітлювальними установками населених пунктів, розташованих в безпосередній близькості від лінії дотику, – це один з пріоритетних напрямів спільної діяльності Мінреінтеграції з органами виконавчої влади Донецької та Луганської областей.