burger

Представники Проєкту 3В зустрілися з тергромадами Луганської області щодо створення агрокластерів

Опубліковано 20 Грудня 2021 року, о 15:27

Представники Проєкту “Східна Україна: возз’єднання, відновлення, відродження” (Проєкт 3В) та Світового банку провели зустріч з територіальними громадами Луганської області для обговорення можливості створення агрокластерів на території громад.

Участь у обговореннях можливостей створення агрокластерів взяли представники Нижньодуванської, Коломийчицької, Кремінської, Рубіжанської, Біловодської територіальних громад.

Агрокластер – це об’єднання територіально близько розташованих один до одного сільгосппідприємств, фермерських господарств, які через власну економічну діяльність сприяють загальному розвитку та зростанню конкурентоспроможності кожного з учасників кластеру.

“Агрокластер – це можливість сільгоспвиробників розвивати свій бізнес, заробляти більше, об’єднавшись разом. Проєкт 3В допоможе створити інфраструктуру для роботи агрокластерів, підтримає економічно обґрунтовані ініціативи. Однак зараз важливо знати, навколо якої ідеї готові об’єднуватися аграрії”, – сказав керівник групи впровадження Проєкту 3В Роман Пліс.

Зараз консалтингова компанія IPG проводить для Проєкту 3В опитування фермерів для створення агрокластерів в Луганській області. Дослідження здійснюватиметься за підтримки Цільового фонду багатьох партнерів з відновлення та розбудови миру в Україні.

Для того, аби територіальній громаді взяти участь у проєкті створення агрокластерів, сільгоспвиробники, які працюють на території громади, повинні заповнити анкету за посиланням:

анкета для представника дрібно-товарного фермерського господарства в Луганській області, рослинництво та тваринництво

анкета пасічника Луганської області