burger

Презентовано результати соціологічного дослідження для зміцнення Старобільської та Генічеської громад

Опубліковано 20 Грудня 2021 року, о 16:34

20 грудня 2021 року відбулася прес-конференція Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та Школи політичної аналітики НаУКМА щодо результатів комплексних соціологічних досліджень у територіальних громадах м. Генічеськ Херсонської області та м. Старобільськ Луганської області.

Захід пройшов за участі Віце-прем’єр-міністра – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук.

«Це дослідження було зроблене на замовлення Мінреінтеграції і, дякуючи Уряду Швейцарської конфедерації, дякуючи нашим колегам, ми зможемо оцінити стан проблем в Старобільській і Генічеській громадах. Мета у нас одна – покращити добробут тих людей, які постраждали від збройної агресії Рф, тих людей, які є внутрішньо переміщеними особами, тих людей, які в громадах на сьогодні відчувають певний дискомфорт. Ми, як влада, як Президент України, як Уряд, як Верховна Рада, налаштовані і зробимо все від нас залежне аби проблем ставало менше», – зазначила Ірина Верещук.

Так, команда дослідників озвучила низку проблем та труднощів з якими стикаються мешканці двох зазначених громад, зокрема:

– Проблема відходів та хімічних речовин

– Проблема безпритульних тварин

– Проблема низької комунікації й інформованості у громадах

– Проблема з водопостачанням та з електрифікацією

– Недовіра до поліції

– Залізничне сполучення

Ірина Верещук запевнила, що усі результати дослідження будуть опрацьовані і відповідно до проблематик вирішені, в тому числі й на національному рівні.

«Сьогодні нам потрібна комунікація, відкритість громади і відкритість на високому рівні, я зараз говорю про нас як Кабінету міністрів, аби досягти ефективного результату», – резюмувала вона.

Зазначимо, що на підставі результатів дослідження будуть організовані діалогові заходи щодо зміцнення стійкості громад, які зазнали негативного впливу внаслідок збройної агресії Російської федерації. Також, робитиметься акцент на поліпшенні захисту соціально вразливих груп, сприянні примиренню та соціальній згуртованості, зміцненні громадської безпеки.

Додамо, що за результатами тендеру, який відбувся 7 жовтня 2021 року, дослідження провела Школа політичної аналітики НаУКМА в рамках реалізації проєкту «Підвищення спроможності Мінреінтеграції щодо здійснення координації програм з оцінки ризиків виникнення конфліктів в громадах та розвиток місцевого потенціалу з підвищення рівня соціальної згуртованості громад, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту».

Зазначений проєкт фінансується Урядом Швейцарської Конфедерації. Метою співпраці є зміцнення стійкості громад, які зазнали негативного впливу внаслідок збройної агресії Російської федерації, зокрема поліпшення захисту соціально вразливих груп, сприяння примиренню та соціальній згуртованості, зміцнення громадської безпеки.