burger

Відібрано перші інфраструктурні проєкти в рамках програми Danida Business Finance в Україні

Опубліковано 20 Грудня 2021 року, о 17:11

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України обрало два інфраструктурні проєкти, які підлягають фінансуванню згідно з Рамковою угодою між Урядом України та Урядом Королівства Данія в рамках програми Danida Business Finance в Україні. Відбір тривав з вересня 2021 року.

Обидва проєкти реалізовуватимуться у Миколаївській області:

  1. «Модернізація системи централізованого теплопостачання ПрАТ «Миколаївська ТЕЦ» (Приватне акціонерне товариство «Миколаївська теплоелектроцентраль»);
  2. «Забезпечення якісними послугами водопостачання та водовідведення мешканців та бізнесу Територіальної громади міста Вознесенська» (Комунальне підприємство «Водопостачання м. Вознесенська»).

Згодом будуть відібрані наступні проєкти. Вони впроваджуватимуться у Миколаївській, Харківській, Херсонській областях, а також на контрольованих Україною територіях Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, проєкти мають стосуватися тематик відновлюваної енергетики, енергоефективності, районного теплопостачання, водопостачання та очищення води та бути комерційно неокупними.

Довідково. Danida Business Finance – програма, що реалізується Королівством Данія, спрямована на вирішення муніципальних інфраструктурних проблем та передбачає надання безвідсоткових позик зі строком погашення до 10 років. Мінімальна вартість таких проєктів – 13,5 млн євро, максимальна – від 100 млн євро.

Порядок відбору проєктів, пов’язаних з реінтеграцією тимчасово окупованих територій України та розвитком інфраструктури прилеглих до них територій, які підлягають фінансуванню, затверджений постановою Кабінету Міністрів України № 705 від 7 липня 2021 року.