burger

На КПВВ «Станиця Луганська» облаштовують сервісну зону

Опубліковано 24 Грудня 2021 року, о 14:58

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України спільно з Луганською обласною військово-цивільною адміністрацією та представниками місцевого самоврядування зі Станично-Луганської територіальної громади обговорили майбутню модернізацію контрольного пункту в’їзду/виїзду «Станиця Луганська».

Одним з етапів модернізації є корегування режимних зон КПВВ. Зазначені заходи направлені на забезпечення організації перевезення населення, яке переміщується через КПВВ «Станиця Луганська».

Крім того, місцева влада планує облаштувати муніципальну парковку біля сервісної зони КПВВ та автостанції, що дозволить покращити умови перетину лінії дотику для громадян.

Нагадаємо, КПВВ «Щастя» та «Золоте» відкрили у листопаді 2020 року на виконання домовленостей саміту Н4 у Парижі. Утім, повноцінна робота пунктів пропуску досі блокується окупаційними адміністраціями.

Наприкінці 2020 року Уряд визначив ДП «Реінтеграція та відновлення» відповідальним за облаштування, утримання та обслуговування КПВВ та прилеглі до них території. Оновлені сервісні зони на КПВВ «Щастя» та КПВВ «Новотроїцьке» стали єдиним стандартом для модернізації решти пунктів. Наразі роботи з оновлення режимної зони вже ведуться на КПВВ «Золоте». Крім того, там створять сучасну сервісну зону для обслуговування громадян.