burger

Мінреінтеграції повідомляє про проведення електронних консультацій

Опубліковано 28 Грудня 2021 року, о 10:41

Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, з метою збереження балансу між дотриманням прав людини та інтересами держави в частині здійснення соціальних та пенсійних виплат за довіреністю, посвідченою на території Російської Федерації, що потенційно може створити ризики щодо виснаження фінансових ресурсів держави у соціальній сфері та може бути використаним у злочинній схемі отримання пенсійних виплат для фінансування незаконних збройних формувань на тимчасово окупованих територіях України, розроблено проект постанови Кабінету Міністрів України “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України “Про здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам” від 5 листопада 2014 р. № 637”.

Основними положеннями проекту акта пропонується визначити, що пенсія та соціальні виплати можуть виплачуватися за довіреністю, посвідченою на території Російської Федерації, у разі якщо довірена особа є родичем прямої лінії споріднення.

Крім того, починаючи з 1 квітня 2022 р. та протягом періоду проведення операції Об’єднаних сил, пропонується припинити обслуговування за довіреностями, посвідченими нотаріусами або іншими уповноваженими на це органами на території Російської Федерації, виданими третім особам внутрішньо переміщеними особами або клієнтами, які отримують пенсію та грошову допомогу за рахунок коштів державного бюджету, але не отримали довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (не надали підтвердження) та мають реєстрацію на непідконтрольній Україні території, крім випадків закриття  рахунку з нульовим залишком коштів на ньому.

Дана вимога не розповсюджується на випадки підтвердження родинних зв’язків прямої лінії споріднення між внутрішньо переміщеною особою, якій призначено соціальні виплати, та довіреною особою.

З проєктом акта можливо ознайомитися за посиланням.

Письмові пропозиції та зауваження до проєкту акта можливо подавати до 12 січня 2022 року на електронну адресу: [email protected]

Консультації з питання, що винесено на обговорення надаються за телефоном: (044) 355 14 58 200

Відповідальна особа від Мінреінтеграції – Ковальчук Валентин Петрович.