burger

Уряд спростив процедуру перетину КПВВ

Опубліковано 30 Грудня 2021 року, о 10:39

29 грудня 2021 року Кабінет Міністрів України за ініціативи Віцепрем’єр-міністра – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук спростив процес перетину контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповані території в Донецькій і Луганській областях, АР Крим та м. Севастополя й виїзду з них (КПВВ).

Відтепер вимогу щодо обов’язкового встановлення мобільного додатка електронного сервісу Вдома при перетині лінії розмежування та адмінмежі, а також самоізоляцію, пов’язану з Covid-19, – скасували. Проведення тестування під час перетину КПВВ також не є обов’язковим.

«Вимоги обов’язковості встановлення застосунку Вдома дуже ускладнювали життя наших людей, які вимушено перебувають під окупацією. Більш того, таким ставленням їх офіційно прирівняли до іноземців, що, на мій погляд, є неприпустимим, адже лінія розмежування не є державним кордоном. Це був зайвий бар’єр у процесі повноцінної реінтеграції наших громадян в сучасному українському соціумі. І ми прибрали цю перепону. Дякую Прем’єр-міністру України та Президенту, які підтримали ініціативу Мінреінтеграції вирішити цю проблему», — зауважила Ірина Верещук.

Крім того, було проаналізовано, що лише 0,28% з усіх безкоштовних тестувань на коронавірус громадян з ТОТ, що проводилися на КПВВ, мали позитивний результат. Цей фактор вказує на недоцільність згаданих обмежень та ускладнюють процес перетину КПВВ.

«Однозначно, прийнятий документ сприятиме зручному та комфортному перетину КПВВ нашими громадянами, а також реінтеграційним процесам», – резюмувала Ірина Верещук.

Звертаємо увагу, що постанова набирає чинності з дня її офіційного опублікування.