burger

Читайте новини на сайті Мінреінтеграції кримськотатарською мовою

Опубліковано 5 Січня 2022 року, о 15:59

В контексті реалізації Концепції розвитку кримськотатарської мови та Закону України «Про корінні народи України» та з метою забезпечення всебічного розвитку і функціонування поряд з державною мовою, мови корінного народу України, Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України забезпечується переклад свого офіційного вебсайту кримськотатарською мовою.

Кожного дня наші громадяни, які є представниками кримськотатарського народу, а також ті, хто проживають у кримськотатарських діаспорах Туреччини, Узбекистану, Румунії, Болгарії, США та Канади, мають можливість слідкувати за діяльністю Мінреінтеграції рідною мовою.

«Наша стратегічна ціль – забезпечити всебічний розвиток і функціонування поряд з державною мовою, мови корінного кримськотатарського народу. Наразі у нас вже постійно функціонує переклад офіційного сайту Мінреінтеграції кримськотатарською мовою. Наші громадяни з Криму повинні бути в курсі усіх новин, що стосуються діяльності Міністерства, й набагато комфортніше, коли вони робитимуть це рідною для них мовою», – зазначив заступник Міністра Снавер Сейтхалілєв.

Версія сайту Мінреінтеграції кримськотатарською мовою доступна за посиланням. Або ж натискайте на відповідний символ переключення мови в правому верхньому куті головної сторінки сайту Міністерства.

Окремо зазначимо, булозатверджено алфавіт кримськотатарської мови на основі латиниці.

Раніше, Мінреінтеграції звернулося до корпорації Google LLC з проханням включити кримськотатарську мову до сервісу Google Translate, а також звернулося до компанії Duolingo, яка є найпопулярнішою платформою для вивчення іноземних мов у світі, з пропозицією започаткувати курс з вивчення кримськотатарської мови на базі їхнього сервісу.