burger

Мінреінтеграції провело тренінги з мінної безпеки у школах на Донеччині

Опубліковано 11 Січня 2022 року, о 11:40

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України провело інформаційно-роз’яснювальні заходи з правил мінної безпеки у закладах середньої освіти Мар’їнської територіальної громади у Донецькій області.

Інформування у школах громади проводили представники Директорату реінтеграції та гуманітарного розмінування Мінреінтеграції. Під час заходів використовувалися навчальні посібники та інформаційні стенди «Міни та вибухонебезпечні предмети». Після завершення тренінгів працівники Мінреінтеграції передали ці стенди для розміщення у школах, а також подарували учням книги-комікси «Мінна безпека Не Без Пека». Це допоможе дітям, які мешкають у прифронтовій зоні, ефективніше засвоїти правила безпечної поведінки при виявленні вибухонебезпечного предмету.

У свою чергу, педагогічні колективи зазначених закладів освіти подякували Мінреінтеграції за проведені заходи.

Нагадаємо, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України регулярно проводить тренінги та лекції стосовно правил поводження із мінами та вибухонебезпечними предметами. Наприклад, у грудні необхідні навички та знання передали учням школи №102 та ліцею «Артек» у Києві, учням шкіл Лисичанської територіальної громади, Дитячого реабілітаційного центру «Лелека» у міста Попасна та ліцею у Кремінній на Луганщині, а заклади освіти Вугледарської територіальної громади на Донеччині отримали від Мінреінтеграції спеціальні навчальні посібники.