burger

Мінреінтеграції провело тренінги щодо правил мінної безпеки у школах Лисичанської громади на Луганщині

Опубліковано 17 Січня 2022 року, о 12:46

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України організувало інформаційно-роз’яснювальні заходи з правил мінної безпеки у закладах середньої освіти Лисичанської міської територіальної громади у Луганській області.

Інформування у школах громади проводили представники Директорату реінтеграції та гуманітарного розмінування Мінреінтеграції. Під час заходів використовувалися навчальні посібники та інформаційні стенди «Міни та вибухонебезпечні предмети». Після завершення тренінгів ці стенди передали для розміщення у школах. А також діти отримали в подарунок книги-комікси «Мінна безпека Не Без Пека».

В управлінні освіти Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації висловили переконання, що завдяки таким заходам учні зможуть дізнатися про реальну загрозу, яку становлять для життя і здоров’я міни й інші вибухонебезпечні предмети.

Нагадаємо, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України регулярно проводить тренінги та лекції стосовно правил поводження із мінами та вибухонебезпечними предметами. Зокрема, у грудні такі заходи відбулися в навчальних закладах на території Лисичанської територіальної громади, а також у Дитячому реабілітаційному центрі «Лелека» у міста Попасна на Луганщині.

Крім того, минулого тижня відповідні навички та знання передали учням шкіл Мар’їнської територіальної громади на Донеччині.