burger

Ще в трьох громадах Донецької області створено Координаційні групи з питань протимінної діяльності

Опубліковано 20 Січня 2022 року, о 10:00

За ініціативи Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України у громадах Донецької та Луганської областей триває робота зі створення Координаційних груп з питань протимінної діяльності.

Зокрема, 17 січня 2022 року установчі засідання відповідних Координаційних груп відбулися в Очеретинській, Криворізькій та Черкаській територіальних громадах Донецької області.

У засіданнях взяли участь представники Мінреінтеграції, місцевих підрозділів цивільного захисту, охорони здоров’я, соціальної політики, освіти, а також Національної поліції України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Під час засідань затверджено план заходів на 2022 рік та визначено основні напрямки роботи Координаційних груп:

  • посилення координації та взаємодії між основними учасниками протимінної діяльності;
  • проведення регулярного аналізу потреб територіальних громад щодо навчання запобігання ризикам від мін та вибухонебезпечних предметів;
  • допомога постраждалим;
  • обстеження/розмінування територій.

Крім того, представники Мінреінтеграції передали до закладів загальної середньої освіти Очеретинської, Криворізької та Черкаської громад Донецької області навчальні посібники-стенди «Міни та вибухонебезпечні предмети» з 3D-зображенням найпоширеніших вибухонебезпечних предметів. Також громади отримали навчальні посібники-книги у вигляді коміксу «Мінна безпека Не без Пека», розроблені Мінреінтеграції. Раніше ці книги отримали схвалення Інституту модернізації змісту освіти для використання в освітньому процесі.

Нагадаємо, перша Координаційна група з питань протимінної діяльності була створена у Вугледарській територіальній громаді Донецької області у липні 2021 року. Згодом на Донеччині почала роботу ще одна група – у Волноваській територіальній громаді. Крім того, на Луганщині групи функціонують також у Лисичанській, Гірській та Попаснянській територіальних громадах .

У планах Мінреінтеграції найближчим часом створити Координаційні групи з питань протимінної діяльності в усіх громадах Донецької та Луганської областей.