burger

Ірина Верещук та представники бізнесу обговорили інновації в економічному розвитку Донеччини

Опубліковано 21 Січня 2022 року, о 14:00

20 січня 2022 року у Донецькій торгово-промисловій палаті у Краматорську за участі Віцепрем’єр-міністра – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук, першого заступника голови Донецької облдержадміністрації Ігоря Мороза та представників бізнесу регіону відбулася презентація Стратегії економічного розвитку Донецької та Луганської областей і обговорення низки законопроєктів.

Так, під час зустрічі Ірина Верещук розповіла про плани впровадження зазначеної Стратегії. Очільниця Мінреінтеграції ознайомила учасників зустрічі з ключовими пунктами законопроєкту «Про запровадження спеціального режиму господарської діяльності на території пріоритетного розвитку у Донецькій та Луганській областях», зареєстрованого у Верховній Раді наприкінці минулого року. Цей документ передбачає формування цілої низки інновацій. Зокрема, Фонду консорціумного фінансування для прискорення відновлення економіки регіону, страхування воєнно-політичних ризиків для бізнесу, створення територій пріоритетного розвитку та активізації програм навчання і перепідготовки населення.

«Звісно, спеціальний режим передбачає підтримку, в першу чергу, великих виробників, які створюють робочі місця та сплачують податки до місцевих бюджетів. Проте це не скасовує того, що новими правилами зможуть скористатись і ФОПи. Головною вимогою стане створення нових і збереження існуючих робочих місць для розвитку людського потенціалу в районах, які постраждали внаслідок бойових дій. Зокрема, у 18 військово-цивільних адміністраціях поблизу лінії розмежування. Сьогодні ми ознайомились з багатьма проблемами регіону. Інколи вони унікальні, деколи стосуються усієї держави», – зазначила Верещук.

Вона також додала, що Уряд та Президент Володимир Зеленський працюють над тим, аби всі підприємці мали рівні умови розвитку.

Наприкінці заходу також вдалося обговорити ключові можливості та озвучено пропозиції розвитку бізнесу й економічного потенціалу Донеччини в межах упровадження згаданої Стратегії.