burger

Всеукраїнська асоціація ОТГ проведе в Луганській області серію тренінгів для громад та молоді

Опубліковано 25 Січня 2022 року, о 10:30

Всеукраїнська асоціація ОТГ за підтримки Цільового фонду багатьох партнерів з відновлення та розбудови миру в Україні проведе серію тренінгів для територіальних громад Луганської області з підвищення їхньої спроможності та залучення молоді до прийняття управлінських рішень.

Зокрема, громади навчатимуться, як проводити модерований діалог чи впроваджувати систему консультацій із зацікавленими сторонами для того, аби ухвалювати консенсусні рішення. Також дізнаються, як залучати молодь до впровадження міжнародних інвестиційних проєктів та де брати дані і як надавати свої пропозиції до генерального чи детального плану територій. Окрім цього громади познайомляться з особливостями громадського обговорення екологічних аспектів містобудівної документації.

Тренінги пройдуть у всіх 26 громадах Луганської області в рамках проєкту “Східна Україна: возз’єднання, відновлення, відродження” (Проєкт 3В).

Для проведення тренінгів Всеукраїнська асоціація ОТГ була відібрана Світовим банком на відкритому конкурсі. Ця недержавна організація була заснована в 2016 році. Нині вона об’єднує понад 560 нових громад з усіх регіонів України.