burger

Ірина Верещук: «Панічних настроїв на Сході України немає! Люди спокійні»

Опубліковано 1 Лютого 2022 року, о 16:20

На цьому наголосила у Верховній Раді Віцепрем’єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук під час розмови з журналістами.

«Треба зберігати спокій. Немає причини аби панікувати. У нас восьмий рік війна. Агресія Росії з лютого 2014 року триває наочно: окупація Криму, частини Донецької та Луганської областей. Що ще має бути для західних партнерів більш красномовним. Всі їхні кроки, які провокують черговий виток агресії, ми розуміємо, у нас є план оборони, є стратегія й ми знаємо, що робити. Це не 2014 рік. Ми готові й будемо готові ще більше. Якихось панічних атак і настроїв на Сході точно немає, й ми не маємо їх тут підігрівати», – сказала Ірина Верещук.

Вона також додала, що настрої на окупованих територіях спокійні та адекватні, а люди більше акцентують свою увагу на інших проблемах.

«Я була на Донеччині, перед тим – на Луганщині. Людей більше турбують тарифи, як встановити РРО. Ми зустрічаємося з малим бізнесом. Вони запитують: як зробити так, щоб нас не штрафували, щоб податкова до нас ставилася справедливо», – резюмувала Віцепрем’єр-міністр.

Нагадаємо, нещодавно в етері парламентського телеканалу «Рада» Ірина Верещук сказала, що Україна зможе провести вибори на тимчасово непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей лише після врегулювання питань безпеки.