burger

Новий формат співпраці між Україною, Польщею та Великою Британією може посприяти деескалації на лінії дотику з ТОТ

Опубліковано 1 Лютого 2022 року, о 19:00

Про це заявила Віцепрем’єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук на зустрічі Прем’єр-міністрів України Дениса Шмигаля та Польщі Матеуша Моравецького. Це перший візит очільника польського Уряду до Києва за час його каденції. 

Під час зустрічі Верещук та Моравецький обговорили практичні аспекти формування нового українсько-польсько-британського формату співпраці – одного з потенційно дієвих інструментів посилення позицій України у безпековому вимірі та в контексті подальшої деескалації ситуації на лінії дотику із тимчасово окупованими територіями. На думку Віцепрем’єр-міністра, дуже важливо, що Польща та Велика Британія, як члени НАТО, показують своє лідерство та приклад інституційного єднання перед обличчям агресивної зовнішньої політики Кремля.

«Польща – наш давній політичний та економічний друг і партнер. Британія ж не просто демонструє готовність, а вже бере безпосередню участь в укріпленні нашої боєздатності. Дякую нашим польським і британським партнерам за те, що завдяки їхній допомозі ми стаємо сильнішими. Агресор розуміє тільки силу та боїться лише колективної відповіді цивілізованого світу та колективної солідарності з нами», – заявила Верещук.

Вона також подякувала главі польського Уряду Матеушу Моравецькому та всьому польському народові за непохитну підтримку України у важкий для нашої держави час. Цю позицію польський Сейм вже раніше підтвердив 27 січня ухваленням резолюції зі зверненням до урядів країн НАТО та ЄС надати всебічну допомогу Києву.