burger

Ще 17 громадян отримають компенсацію за зруйноване житло в Донецькій області

Опубліковано 4 Лютого 2022 року, о 12:00

Комісія з розгляду питань, пов’язаних з наданням грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації у Донецькій області ухвалила рішення про надання грошової компенсації та включення в узагальнений список 17 громадян, які є власниками 11 об’єктів зруйнованого житла, 6 з яких розташовані в місті Авдіївка, 1 – в селі Гранітне, 4 – у селищі Опитне.

Таким чином, за результатами першого засідання комісії у 2022 році 17 постраждалих отримають грошову компенсацію на загальну суму 3 мільйони 300 тисяч гривень, що становить 300 тисяч гривень на один зруйнований об’єкт. Щодо однієї заяви строк для прийняття рішення продовжено.

Мінреінтеграції спільно з Донецькою обласною державною адміністрацією (обласною військово-цивільною адміністрацією), органами місцевого самоврядування та військово-цивільними адміністраціями населених пунктів продовжує роботу з надання грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації.

Нагадаємо, у 2021 року комісіями в Донецькій та Луганській областях прийнято рішення про надання компенсації 509 постраждалим, які є власниками 409 об’єктів житлового фонду, на загальну суму 113 мільйонів 819 тисяч 230 гривень. Зокрема, на останньому засіданні 2021 року виплату за зруйноване житло в Донецькій області призначали 41 громадянину.