burger

Ірина Верещук: «Швеція – надійний партнер України у проєктах з підтримки громадян, які постраждали від агресії РФ»

Опубліковано 10 Лютого 2022 року, о 18:05

10 лютого 2022 року відбулась зустріч Віцепрем’єр-міністра – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук із Міністром з питань міжнародного розвитку та співпраці Швеції Матільдою Ернкранс, Надзвичайним і Повноважним Послом Швеції й представниками посольства Швеції.

Під час зустрічі сторони обговорили питання, що стосуються найбільш важливих потреб українського населення, постраждалого від збройної агресії РФ. Зокрема, це внутрішньо переміщені особи й ті, хто проживає в регіоні конфлікту. Діалог розвивався довкола тематики розбудови стійкості територій, які зазнали впливу збройного конфлікту, та довгострокового соціально-економічного розвитку в цих регіонах.

«Найперше, дозвольте подякувати вам за співпрацю, підтримку і шалену мотивацію допомогти нам, як державі, спільно прийти до цього. Особливо вдячна за ваш вклад під час роботи над започаткуванням фонду «Партнерство за сильну Україну». Швеція – надійний партнер України, особливо в гуманітарних проєктах. Це дуже важливо для нас. Надзвичайно приємно, що партнери розуміють наші пріоритети. І важливо усвідомлювати, що ми не одні у боротьбі за основні цінності, права і свободи людей, які нині страждають від збройного конфлікту», – наголосила Ірина Верещук.

Віцепрем’єр-міністр зазначила, що наразі важливим завданням для Уряду України є надійне постачання якісної питної води у громади Донецької області і виконання цієї задачі однозначно потребує міжнародної підтримки.

«Також обговорили проблемні питання відкриття КПВВ і все те, що допоможе нам з вирішенням всього спектру проблем, які наразі дуже турбують людей, котрі проживають на тимчасово окупованих, а також прилеглих до них територіях. Особлива увага тим громадам, які нині відчувають свою розділеність, які відчувають, що їм не дають працювати так, як вони можуть, і так, як їм це потрібно», – додала Ірина Верещук.

Своєю чергою, представники шведської делегації висловили підтримку територіальному суверенітету й цілісності України і запевнили, що є надійним партнером нашої держави у проєктах з підтримки населення, постраждалого від збройної агресії РФ.