burger

Навчальний семінар для фермерів Луганської області пройшов на підтримку Проєкту 3В

Опубліковано 10 Лютого 2022 року, о 14:00

Компанія УкрАгроКонсалт на підтримку проєкту “Східна Україна: возз’єднання, відновлення, відродження” (Проєкт 3В)провела для сільгоспвиробників територіальних громад Луганської області навчальний семінар про особливості планування агробізнесу з врахуванням кліматичних змін. Семінар проходив для фермерів з територіальних громад Старобільського, Білокуракинського та Троїцького районів.

Експерти компанії УкрАгроКонсалт, які працювали у консорціумі з Інститутом зрошуваного землеробства НААН України та ТОВ «Прайм Лаб Тек», презентували агровиробникам результати свого дослідження щодо ведення кліматично оптимізованого сільського господарства в Луганській області підготовлене в рамках співпраці з Цільовим фондом багатьох партнерів з відновлення та розбудови миру в Україні. Під час навчального семінару експерти розказали про особливості прогнозування урожайності агрокультур на неполивних землях та переваги і особливості використання зрошення.

“Зважаючи на тенденцію зростання температурного режиму в регіоні, акцент у вирощуванні доречно робити на більш продуктивних гібридних сортах пшениці, соняшнику та кукурудзи і зрошуванні. Саме це може бути перестрахуванням для аграріїв в умовах клімату, що швидко змінюється”, – зазначив Сергій Коковіхін, заступник директора з наукової роботи Інституту зрошуваного землеробства НААН України.

Експерти дослідили стан іригаційних систем регіону, яка за їхніми даними, перебуває у напівкритичному стані. Адже, нині в Луганській області на підконтрольній уряду території поливається 1,7 тис. га. А це вдесятеро менше від існуючих в регіоні поливних площ.

“Ми радимо фермерам, особливо тим, які займаються вирощуванням овочів та ягід, вже зараз подумати про інвестиції в крапельне зрошування для збільшення урожайності, оскільки саме це допоможе їм бути прибутковими в умовах зміни клімату”, – каже Ольга Мозгова, представниця компанії УкрАгроКонсалт. Для фермерів Луганської області компанія УкрАгроКонсалт підготувала методичні та практичні рекомендації щодо розвитку кліматично оптимізованого сільського господарства. В середині березня такі навчальні семінари будуть проведені для сільгоспвиробників інших територіальних громад області.