burger

Мінреінтеграції провело тренінги з мінної безпеки для учнів двох шкіл на Донеччині

Опубліковано 11 Лютого 2022 року, о 15:35

Фахівці Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України провели навчання з мінної безпеки для учнів 5-9 класів у двох школах Бахмутського району Донецької області.

Йдеться про Сіверський опорний заклад освіти І-ІІІ ступеню, який розташований у Сіверській територіальній громаді та Калинівську гімназію Часовоярського опорного закладу № 17 Часовоярської територіальної громади.

Під час інформаційно-роз’яснювальних заходів учні ознайомилися з різновидами вибухонебезпечних предметів та дізналися про шкоду, яку вони можуть завдати життю та здоров’ю людей. Саме тому спеціалісти Мінреінтеграції зосередили увагу слухачів на правилах безпечної поведінки у разі виявлення мін або вибухонебезпечних предметів.

У заходах взяли участь 130 учнів 11-15 років, зокрема 103 учні Сіверського опорного закладу освіти та 27 учнів Калинівської гімназії.

Нагадаємо, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України регулярно проводить тренінги та лекції стосовно правил поводження із мінами та вибухонебезпечними предметами. Зокрема, у січні такі заходи відбулися у школах Мар’їнської територіальної громади на Донеччині та навчальних закладах Лисичанської територіальної громади  на Луганщині.