burger

Стипендії імені Левка Лук’яненка за лютий отримало 13 «бранців Кремля»

Опубліковано 11 Лютого 2022 року, о 13:31

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України продовжує виплати державних стипендій імені Левка Лук’яненка в  2022 році. За лютий такі виплати отримали 13 громадян України.

Троє бранців, яким призначена ця стипендія, до цих пір незаконно утримуються Російською федерацією та окупаційною владою на тимчасово окупованих територіях, за них отримали кошти рідні та/або довірені особи.

Десять осіб, що звільнені з незаконного ув’язнення, будуть отримувати державну стипендію протягом року.

Довідково. Державна стипендія імені Левка Лук’яненка призначається у розмірі трьох прожиткових мінімумів щомісячно для українських громадян, що незаконно затримані та утримуються Російською Федерацією чи окупаційною адміністрацією РФ, яка встановила та здійснює загальний контроль на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях і АР Крим у зв’язку з громадською або політичною діяльністю цих осіб. Після звільнення з незаконного ув’язнення політичні «в’язні Кремля» отримують державну стипендію протягом року.

Нагадаємо, 16 грудня 2021 року, Президент України Володимир Зеленський призначив державні стипендії імені Левка Лук’яненка ще 14 українським громадянам, які отримали незаконні вироки через свою публічну позицію, громадсько-політичну діяльність, спрямовану на відстоювання суверенітету та відновлення територіальної цілісності України, і незаконно утримуються країною-окупантом Російською федерацією.