burger

Мінреінтеграції спільно з ПРООН продовжує серію круглих столів для посилення соціальної згуртованості у громадах Сходу України

Опубліковано 16 Лютого 2022 року, о 19:01

На виконання Указу Президента України від 14 лютого 2022 року №53/2022 «Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства» та розпорядження Кабміну від 14 лютого 2022 року № 147-р «Про затвердження плану заходів на виконання Указу Президента», Мінреінтеграції проводить упродовж 14-18 лютого на Донеччині й Луганщині круглі столи.

Їхня мета – посилити соціальну згуртованість завдяки впровадженню сучасних методів роботи з конфліктами, апробації практик аналізу конфліктів та розбудови системи реагування на них. Профільні фахівці в активному форматі обговорюють різноманітний досвід вирішення конфліктів мирним шляхом, зокрема за допомогою організації групових діалогових процесів.

Сьогодні такий круглий стіл представники Мінреінтеграції провели у м. Сватове на Луганщині. Також у роботі цієї ініціативи взяли участь фахівці Геоінформаційної системи моніторингу, аналізу, оцінки та вирішення конфліктів (ГІСМАОВК).

Зауважимо, що 14 лютого такі круглі столи відбулися у Новоайдарі і Сєвєродонецьку на Луганщині, вчора у Міловому, що безпосередньо на кордоні із РФ. А 17 лютого аналогічні заходи відбудуться у Костянтинівці та Іллінівці на Донеччині. Завершиться цей діалоговий «марафон» у селищі Мангуш Донецької області 18 лютого.

Очікуваним результатом організатори круглих столів вважають широке ознайомлення місцевих громад із методиками трансформації конфліктів та знаходження майданчиків діалогу на різних рівнях. Особливий акцент тут – адаптація такого досвіду в громадах, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту та вивчення в них ризиків виникнення конфліктів заради запобігання небажаних наслідків.

#UAразом