burger

21 лютого відбудеться щорічний онлайн-диктант з кримськотатарської мови

Опубліковано 18 Лютого 2022 року, о 10:15

З нагоди Міжнародного дня рідної мови громадська ініціатива «Nefes» ініціює четвертий щорічний онлайн-диктант з кримськотатарської мови.  Його проведуть 21 лютого 2022 року о 18:00 у прямому етері на Facebook-сторінці «Nefes».

Читатиме диктант видатна кримськотатарська поетка та письменниця Сеяре Кокче. На думку організаторів, головна мета заходу – не перевірити знання правопису кримськотатарської мови, а проявити загальнонаціональне та міжнародне єднання задля її підтримки.

Крім того, онлайн-диктант присвятили всім політичним ув’язненим і незаконно переслідуваним Російською федерацією у тимчасово окупованому Криму. Зокрема, Наріману Джелялу, Асану Ахтему та Азізу Ахтему – кримськотатарським активістам, волонтерам, членам команди «Nefes», які з вересня 2021 року незаконно ув’язнені окупаційною владою Криму.

Писати диктант зможуть всі охочі. Команда Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України також приєднається до акції задля підтримки та розвитку кримськотатарської мови. Запрошуємо долучитися усіх охочих незалежно від віку, національності та рівня володіння кримськотатарською мовою.

Зазначимо, цей захід відповідає цілям Міжнародного десятиліття мов корінних народів світу, проголошеного Генеральною Асамблеєю ООН  №49/214 від 23 грудня 1994 року з метою привернення уваги до проблеми втрати таких мов.