burger

Ірина Верещук: “Ескалація на Сході України є справою рук Російської Федерації”

Опубліковано 19 Лютого 2022 року, о 17:45

Віцепрем’єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук разом із секретарем РНБОУ, Головою Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, групою народних депутатів України, заступником Головнокомандувача ЗСУ під час робочого візиту у район проведення операції Об’єднаних сил навідала локації в Станиці Луганській.

Ірина Верещук оглянула об’єкти, постраждалі внаслідок провокаційних обстрілів російських сил із заборонених видів озброєння та провела нараду з представниками силових структур у Станиці Луганській. В нараді також взяв участь голова Луганської обладміністрації Сергій Гайдай.

Під час зустрічі обговорили поточну ситуацію в регіоні, найгостріші питання щодо ефективного гуманітарного реагування на обстановку.

«Я провела нараду з силовиками, отримала всю необхідну інформацію про ситуацію в Станиці – щодо реальних потреб, а також щодо плану гуманітарного реагування. Ми повинні розглядати різні варіанти розгортання подій, тому в області є план евакуації, але на сьогодні евакуації не потрібно. Всі системи життєзабезпечення працюють у штатному режимі»,- підкреслила Ірина Верещук.

Водночас вона зазначила, що жорстка ескалація з боку РФ триває. Значною проблемою стали регулярні обстріли. Верх цинізму – нещодавній обстріл садочка.

У цьому контексті Ірина Верещук наголосила, що росіяни зараз постійно створюють і поширюють вкиди неправдивої інформації та відвертих фейків. Водночас як саме РФ цинічно наражає на небезпеку мирних громадян і навіть дітей. Очільник Мінреінтеграції упевнена, що таким чином Кремль намагається тиснути на українську владу і на весь цивілізований світ.

Вона закликала усіх бути пильними, оскільки зараз зростає загроза терористичних атак та провокацій з боку РФ.

«Щоб там не було, ми не допустимо паніки, бо ми не хочемо війни. Проте, Збройні сили України готові до всіх сценаріїв, як готові ми і до реалізації планів на гуманітарну евакуацію людей»,- запевнила Ірина Верещук.

Разом із журналістами вона побувала на КПВВ, який потрапив під нещодавні обстріли. Представники ЗМІ змогли на власні очі побачити  реальну картину, наскільки він постраждав від провокації окупаційних військ.

Ірина Верещук закликала ОБСЄ фіксувати всі порушення режиму тиші.

«Ми звертаємось до ОБСЄ з проханням фіксувати всі порушення режиму тиші. Ми хочемо, щоб весь світ взнав правду про події на Сході України. Дуже важливо розуміти, що ця ескалація є справою рук Російської Федерації», – зазначила Ірина Верещук.

Віцепрем’єр-міністр акцентувала увагу, що усі громадяни, які потребують додаткової інформації та будь-якої допомоги, можуть звернутися на гарячу лінії Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Своєю чергою, Сергій Гайдай наголосив, що  ситуація в області стабільна, паніки не має, але всі служби працюють в посиленому режимі.