burger

Ірина Верещук: “Україні потрібно, щоб фіксація ОБСЄ фактів порушень з боку РФ відбувалась у форматі 24/7”

Опубліковано 19 Лютого 2022 року, о 18:47

Віцепрем’єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук взяла участь у спільному брифінгу із представниками Верховної Ради, керівництва ЗСУ та місцевої влади за результатами робочої поїздки до прифронтових районів Луганщини.

Серед низки нагальних питань, про які на заході говорила Ірина Андріївна, було, зокрема, зростання кількості гібридних інформаційних атак, що здійснені останнім часом РФ. А також – необ’єктивне висвітлення подій, які наразі відбуваються на Сході України. Ця тема безпосередньо пов’язана із діяльністю Спостережної моніторингової місії  (СММ) ОБСЄ.

“Констатуємо, що СММ ОБСЄ щодо обстрілу садочку «Казка» у Станиці Луганській, де ледь не загинули десятки дітей, що там перебували, подавала інформацію не об’єктивно. Зокрема, у звіті ОБСЄ з’явилася неправдива інформація, що наші військові заборонили спостережній місії доступ і вона не змогла оглянути наслідки обстрілів садочку. Ми щойно були там разом із журналістами, розмовляли із завідувачем закладу і бачили наочно, що доступ там повний і беззастережний”, – пояснила реальну ситуацію Ірина Верещук.

Вона також зазначила, що Україні дуже потрібно, щоби фіксація фактів порушень Російською Федерацією, які потім матимуть правову оцінку в міжнародних судах, відбувалася «нон-стоп» у форматі 24/7 відповідно до мандату, який отримала ОБСЄ.