burger

Ірина Верещук: як далеко готовий піти Захід, аби стримати РФ від агресії проти України?

Опубліковано 23 Лютого 2022 року, о 12:59

Це запитання на своїй сторінці у Facebook поставила Віцепрем’єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

«Момент істини полягає в тому, що учасники геополітичного трикутника Україна-Захід-Росія мають визначитись, що насправді хочуть і що вони для того реально готові зробити. Росія визначилась: вона готова на нову агресію проти нас. Україна визначилась: ми захищатимемо свою державу. Черга за Заходом. Як далеко Захід реально готовий піти, щоб стримати Росію?», – зазначила Верещук.

Вона додала, що історія та нинішня геополітика унеможливлюють нейтральний статус для України. Адже Росія сприймає незалежність України як загрозу для власного існування. Таким чином, шлях до Європейського союзу та НАТО – єдиний варіант уникнення перспективи повернення в російську орбіту впливу.

Ірина Верещук висловила бачення подальших дій громадян України.

«Ми живемо у неспокійний час. Що робити? Добре виконувати свою справу. Дбати про власні сім’ї. Підтримувати один одного. Підтримувати нашу Армію та Президента. Мати ясну голову та тверду руку. Так, можливо, буде буремний період. Однак, важливо не те, які саме випробування нас чекають, а як ми їх пройдемо і що буде після того. Це найголовніше», – резюмувала Віцепрем’єр-міністр.

Нагадаємо, 21 лютого Російська Федерація визнала так звану «незалежність» ОРДЛО. Це черговий акт агресії, яку Кремль розпочав у 2014 році. Ірина Верещук звернулася до мешканців тимчасово окупованих територій і закликала повернутися на підконтрольну Уряду України територію. Тим громадянам, які планують такий переїзд, важливо ознайомитися з інформацією за посиланням. Там вказані номери телефонів служб та організацій, які зможуть допомогти після перетину кордону із РФ або ж лінії розмежування із ТОТ.