burger

Ірина Верещук: Закликаю міжнародну спільноту показати світу злочини Росії!

Опубліковано 27 Лютого 2022 року, о 17:07

Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук звернулась до міжнародної спільноти та іноземних медіа з закликом розповісти та показати усьому світу, що насправді відбувається в Україні внаслідок вторгнення РФ.

Зокрема, йдеться про численні злочини проти людства, скоєні окупантами в Україні, а також – про те, які реально втрати несе російська армія у ході вторгнення.

Ірина Верещук повідомила, що нині Міністерство реінтеграції фіксує, узагальнює та передає до Генеральної прокуратури всі злочини, за які РФ доведеться відповідати перед усім світом.

Вона розповіла, що росіяни діють хрестоматійно. Своїми злочинами: обстрілами житлових кварталів, дитсадочків, лікарень – вони намагаються зламати нашу волю до спротиву, адже коли гинуть цивільні, це справляє особливо болюче враження. Але натомість українці згуртувались, об’єднались і дають гідну відсіч ворогові, констатувала Ірина Верещук.

«Президент Володимир Зеленський звернувся до Міжнародного кримінального суду в Гаазі. Дуже сподіваюсь, що світова спільнота у режимі реального часу бачить, що творить цей нелюдь з українськими жінками, дітьми, з усіма, хто страждає!», – наголосила посадовиця.

Вона висловила впевненість, що за ці злочини окупанту доведеться відповідати.

Ще одна тема, яку слід оприлюднити на міжнародному рівні – реальна картина втрат, що їх несе російська армія.

«Росіяни говорити на таку тему в себе бояться. А медіа мовчать про те, що тисячі загиблих російських громадян, російських солдатів, залишаються на українській землі – кинутими, не похованими», – розповіла Ірина Верещук.

Вона вкотре закликала міжнародний Червоний Хрест посприяти у вивезенні з України тіл загиблих російських солдатів. З тим, щоб – згідно з принципами Міжнародного гуманітарного права – передати їх їхнім сім’ям.

«Ми збираємо їх по усій Україні. Їх тисячі, ними всіяні наші поля. Ми не орда, ми воїни, нащадки Київської Русі, ми не знущаємося над трупами. Ми звернулися до Червоного Хреста за сприянням у цьому питанні», – нагадала Ірина Верещук.

«Закликаю всю міжнародну спільноту, усі медіа: будь-ласка, покажіть, що насправді є Росія – і для України, і для усього світу! Щоб усі бачили», – наголосила вона.