burger

Україна захищає інформаційний суверенітет: довіряйте лише офіційним джерелам!

Опубліковано 27 Лютого 2022 року, о 11:02

Захист інформаційного суверенітету України зараз є надзвичайно і не менш критично важливою засадою нашої перемоги у важкій і нерівній війні із агресором, який пропаганду та брехню використовує проти нашої країни всі роки протистояння. Тому нині всі медійні майданчики, канали поширення інформації, які є майданчиками, створеними державою, працюють у цілодобовому форматі інформування як нашого суспільства, так і авдиторії у світі, із об’єктивною картиною подій, які зараз відбуваються в Україні. Так ми доносимо правду про цинічність ворога, його жорстокість. Так ми говоримо про доблесть наших воїнів, стійкість лідерів держави і єдність українського народу у цій праведній війні за свободу, за життя українського народу, який став нацією.

Відтак, від початку акту відкритої озброєної агресії РФ щодо України, від ранку 24 лютого мовлення ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» за ініціативи Мінреінтеграції переведене на екстерне інформаційне мовлення наживо. Одразу було організовано ретрансляціюдержавного телеканалу «Рада» з інформаційним марафоном, забезпечено виробництво власних інформаційних програм.

Це підприємство забезпечило щогодинні випуски новин з оперативною інформацією та зверненнями керівництва держави. Також тривають інформаційні студії із включеннями народних депутатів України, посадових осіб Уряду, експертами й лідерами громадської думки. Водночас вдалося безперебійно ретранслюватидержавний телеканал «Рада».

Важливо, що у період ретрансляції марафону від всіх медіагруп для держтелеканалу «Рада» забезпечено трансляцію роликів Міноборони,інформаційні випуски новин з оперативною інформацією та зверненнями керівництва держави.

Слід пам’ятати, що в такій ситуації, коли ворог робить все можливо, аби виграти час і посіяти паніку і розпач серед українців, слід довіряти і відслідковувати лише інформацію, яку дають офіційні джерела, що працюють в Україні.