burger

Ірина Верещук: місцева влада отримує повноваження військових адміністрацій – щоб якомога більше допомагати людям

Опубліковано 28 Лютого 2022 року, о 11:15

Віцепремєр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук у коментарі в ефірі одного з телеканалів відповіла на запитання, в якому форматі наразі працює місцева влада і як допомагає людям. 

” Два дні тому на засіданні Уряду ми ухвалили рішення, щоби місцеву владу у державі – обласні та районні адміністрації – переформатувати на військові адміністрації. Що це означає в режимі військового часу? Це означає, що на них перекладають низку важливих функцій. Також їм надають широкі повноваження, які вони можуть використовувати, щоб допомагати місцевому населенню”, – відповіла Ірина Верещук.

Очільниця Мінреінтеграції пояснила: місцева влада відтепер може вилучати техніку будь-якого формату власності, відкривати приміщення, які підходять як укриття від обстрілів, та легітимно вчиняти інші дії, щоб забезпечити безпеку та життя громадян і виконувати інші функції, покладені на військові адміністрації.

“Тепер не потрібна паперова тяганина. Треба брати ці повноваження та використовувати. І ми впевнені, що місцева влада швидко опанує свої нові повноваження, адже вона робить усе можливе, аби допомогти людям”,- констатувала Ірина Верещук.