burger

Ми перемагаємо і в інформаційній, і у вогневій війнах – Ірина Верещук

Опубліковано 2 Березня 2022 року, о 17:32

Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук розповіла про те, як наразі працюють місцева та центральна влада, щоб допомогти і зарадити громадам, які найбільше постраждали від російського збройного вторгнення. Їм підвозять продукти, ліки, відновлюються кабельні та інші мережі. Триває щоденна робота з евакуації мирного населення. Це при тому, що Росія не надає передбачених міжнародним правом коридорів безпеки.

Не панікуйте: ніхто нікого не забуде!

“Влада і волонтери це роблять, ризикуючи життям, так само вони створюють осередки руху опору. Тобто, кожного дня відбувається важлива робота. Звичайно, зараз важко в будь-якій точці, яку ми наразі називаємо гарячою”, – зауважила Ірина Верещук.

Тим, хто зараз перебуває у ворожому оточенні чи у складних безпекових обставинах, вона порекомендувала звертатися до своїх військово-цивільних адміністрацій, у районні, міські й обласні адміністрації, які теж стали військовими. Вони ведуть реєстри, та інформують щодо того, як організувати евакуацію: куди прибути, на яку залізничну станцію, звідки відправлятиметься потяг тощо. Тобто, варто слідкувати за сайтом своєї ВЦА й не панікувати, ніхто нікого не забуде.

“Головне, знайти зв’язок із тими, хто на місцях здійснює такі транспортування. Ми та перевізники тримаємо комунікацію із ними”, – зауважила посадовиця.

На нашому боці увесь світ

Очільниця Мінреінтеграції подякувала журналістам, за їхню невтомну працю.

“Я вражена, як ми, завдяки вашій роботі зокрема, перемагаємо на інформаційному фронті. Такого успіху не було за ці всі вісім років війни. Подивіться, як світ нас підтримує! Актори, музиканти, спортсмени – усі на нашому боці. І це відбувається також завдяки праці наших журналістів, які доносять правду: що насправді тут відбувається. Ми перемагаємо в кіберпросторі: всі бачили, як за Україну почали воювати кібервійська. Ми перемагаємо на землі й ще трішки – і перемагатимемо у небі. Нові «привиди», і не тільки у небі Києва, отримують свої літаки й ми точно переможемо!” – висловила упевненість Верещук.